Unieke avond: Professor Maarten van Rossem komt terug naar Archeon

Lezingen
 Registratie gesloten
 
90
Datum: 26 september 2017 20:00 - 22:30

Locatie: Romeinse herberg in Archeon

De stoommachine die de kentering teweeg heeft gebracht van het pre-industriële tijdperk naar de grote industriële revolutie en daarmee de wereld op zijn kop zette. Op geheel eigen wijze zal Maarten toelichting geven op zijn boek; Waarom de stoommachine geen chinese uitvinding is.


De eerste stoommachine is uitgevonden rond 1700. Daardoor kon de katoenfabricage worden gemechaniseerd en konden treinen en schepen met stoom worden aangedreven. Deze maakten de Europese militaire en economische expansie over de gehele wereld mogelijk. Juist daardoor ontstond in de negentiende eeuw de West-Europese superioriteit. Een lezing en discussie over het boek: waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

Deelnametarieven voor deze unieke avond: 10 euro voor VVvA leden en personeel Archeon en 20 euro voor niet-leden. Indien u bij inschrijving ook meteen lid wordt van VVvA voor 1 jaar tot eind 2018. (35 euro incl. toegang tot deze speciale avond) is deze korting direct verrekend en krijgt u bovendien een fraai welkomstgeschenk. Er is ruimte voor maximaal 150 personen, dus meld u daarom tijdig aan!

Betaling vóóraf:

Als u zich opgeeft voor deze speciale avond dient u vóóraf te betalen voor uw deelname (aantal personen) en de evt. boeken welke u besteld. U doet dit door het bedrag over te maken naar de Vrienden van Archeon, bankrekening NL35 INGB 0004 9211 70 t.n.v. de Vrienden van Archeon onder vermelding van deelname lezing Maarten van Rossem op 26 september met .......personen en bestelling van het aantal boeken.

                                                                      MvR Stoommachine 2017 VVvA

Als u het boek vóóraf bestelt, kunt u dit die avond laten signeren door Maarten van Rossem.

De boeken kunt u tegen betaling van 12,95 euro extra bestellen; graag dit opgeven bij de aanmelding. (groen button bovenaan).  Een deel van de opbrengst van de bestelde boeken komt ten goede komt aan de vereniging.

N.b. tarieven voor unieke avond met Maarten van Rossem:

  • Leden 10 euro
  • Personeel Archeon 10 euro
  • Niet leden 20 euro

Indien u ook meteen lid wordt tot eind 2018 betaalt u maar 25 euro + 10 euro (jaar contributie + avond MvR + welkomstgeschenk)


Een belangrijk deel van de opbrengst wordt besteed aan een restauratieproject in museumpark Archeon, waarmee VVvA het cultureel erfgoed wil behouden. Zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur en einde 22.30 uur. Organisatie VVvA i.s.m. Archeon en boekhandel Haasbeek. Aanmelden middels de groene button bovenaan deze pagina.

               MaartenvanRossem VVvAjuni2016 20

 

                      logo vvva     archeon logo     Haasbeeklogoboekhandel

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 26 september 2017 20:00 - 22:30

Powered by iCagenda

Hoe in te loggen op website?

Nadat u lid bent geworden kunt u zich dan hierboven registreren. U kiest zélf een gebruikersnaam en wachtwoord. (s.v.p. zelf onthouden). Die heeft u nodig om in te loggen in het ledengedeelte.

Ja, ik wil lid worden van VVvA!

Lijkt het je leuk om ook wat te betekenen voor het Archeon en wil je lid en evt. ook vrijwilliger worden van VVvA, vul dan dit FORMULIER in.

Prehistorie Archeon  (12).jpg
Middeleeuwen Archeon (5).jpg